söndag 1 januari 2012

2012

Nytt år med nya möjligheter! Året kunde inte börja på bättre sätt en hur det har börjat. Inledde med två stycken matcher från U20 ishockey VM mitt i natten. Tycker att alla som är ens lite intresserade av ishockey borde offra en natt för att de en match, eftersom underhållningsvärdet är HÖGT, mycket mera fart och nästan uteslutande offensiv hockey jämfört med senior hockey som blivit väldigt defensivt. Efter sammanlagt drygt fyra timmars sömn uppdelat i två etapper (1h40min mellan matcherna och 2.5h efter) så blev det att inviga cykel året 2012. Blev en hederlig Nådjärv runda i perfekta förhållanden, knappt någon trafik fanns det på vägarna heller vilket gjorde att man kunde hålla de bästa spåren nästan hela tiden. Kunde inte ha fått en bättre start på träningsåret än det här, tack för sällskapet Danke & Mas.
För att totalt tömma kroppen från dag 1 så blev det ännu ett is pass ikväll. Tog inte många minuter innan både kropp och huvud var helt borta, skulle ju förstås varit konstigt om de skulle ha gott tvärtom så att jag blivit fräschare. Som tur var är det inga U20 VM matcher ikväll som man måste se. tror kroppen kommer att må bra av en ordentlig sov natt.

Har annars som ja tidigare skrivit haft några mellandagar från träningen men nu är det färdigt med vilandet. Nu blir det att köra för fullt för att motorn/jag skall vara i topp trim i slutet av april när de blir tävlings premiär. Varje vecka under de tre kommande månaderna kommer att innehålla följande cykel pass:
- 4-5st mtb pass á 2h
- 1st mtb pass á mer än 4h
- 2-3st trainer pass á ca 45min
Kommer även att pressa in följande pass varje vecka:
- 3-4st is pass
- 1-2st löpnings pass
Varje kväll lägger jag även till stretching och varannan kväll så kommer ett kort men intensivt styrke pass till. Såklart kommer det att vara variation på passen men i stort sätt kommer jag att följa det här.

Målen för 2012 som jag lagt upp är följande.
Idrottsliga mål:
- 11696 kilometer på cykel utomhus
- 200h på cykel före första tävlingen ca 28.4
- Sub10min på klubbens 7km tempo bana
- Top10 i Kilpa cupen
- STRETCHA och återigen lyckas med 2 av 3 spagat

Personliga mål:
- Flytta hemifrån till Åbo och inleda mina Kemi studier
- 85kg
- Överleva 21.12.12

Målen anser jag inte skall vara några omöjligheter, tuffa är dom, men mål skall sättas så att man får utmaningar. Totala kilometer målet är 15% mer än årets totala mängd så det borde inte alls vara omöjligt nu när jag får tre månader "extra" för cyklingen. 200h i sadeln före första tävlingen blir en ordentlig utmaning då det är mer än 90min/dag. Dom här mängd målen kommer att underlättas av en tränings resa till Mallorca, hoppas på bra väder så att man får nöta ordentligt.
 Sub10min är enligt förutsättningarna det lättaste målet. Personbästa är nu just 10.01, det sattes i blåsigt väder och med sämre utrustning än vad jag har till mitt förfogande det här året. Största förbättringen får jag ändå av att jag kommer att vara i mycket bättre fysiskt skick till kommande sommar jämfört med fjolåret. Det tuffaste målet är Kilpa cup målet. Då det är första säsongen för mig så blir det ännu tuffare men man behöver utmaningar i livet. De som ger mig stor möjlighet att klara målet är att det är så få som deltar i alla loppen, deltar man i fler lopp än andra = mer poäng! Under sommaren 2011 tror jag att det bara var de sex bästa som deltog i tillräckligt många tävlingar. Stretchingen och vikten är mera "må bra/bonus" mål, som inte är lika viktiga som de andra målen.

Den största utmaningen blir att klara av att kombinera träningen med flytt till ny stad och nya studier. Tyvärr måste man se lite längre fram än ett-två år så det blir att effektivera träningen så att den inte tar lika mycket tid som den gör nu. Lär inte gå så bra med studierna om jag ska lägga nr samma timmar som nu. Skall nu börja författa ett monster inlägg om år 2011 som kommer imorgon.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...