måndag 9 juli 2012

Vilodag

Borde man ta det lugnt på en vilodag? Kanske det är bättre om man vilar ordentligt både fysiskt och mentalt när man en gång skall vila. Tyvärr blev det varken mental eller fysisk total vila idag. Började dagen emd att gå runt i 8 timmar med trimmern i jobbet. Snabbt hem för att städa lite inför kvällens bravader. Först fick jag besök av en trevlig person och resultatet av det besöket så borde synas om några dagar. Efter det så var det ett lite mindre bekvämt men givande besök av Jon som stod på schemat. Han är nog otroligt skicklig på att hitta de minsta av ställen som samlat på sig lite för mycket mjölksyra. Tycker själv att jag har en rätt så hög smärt gräns men när han hittar de fjolsträngs liknande muskelfibrerna som är trötta och stimma av syra så är det brutalt! MEN på ett fint sätt!
Är säker på att alla som inte testat någon idrottsmassage skulle få ut grymt mycket av det. Sjukt tar det, det är fakta, men benen (i miitt fall) blir såpass mycket bättre av att få en genomkörare. 2 dagar efter så är det som att man skulle ha nya ben!

Imorgon får vi se hur benen svarar, fartlek på schemat. Hoppas på lika fint grupp arbete som förra veckan men skulle gärna ha ett betydligt saktare parti mellan idiot körningarna. Är ju ändå tävlingsvecka så man borde ju inte köra sig totalt slut före helgen.

På tal om tävling så kan jag inte sluta att imponeras av Team Skys överlägsenhet hittills i Le Tour. Först lördags etappen där först Michael Rodgers och sedan Ritchey Porte pulveriserade fäletet till förmån för Bradley Wiggins och Chris Froome. Den senare spurt slog alla andra favoriterna på toppen av mål backen.
Redan där syntes det att Sky har 2 män som kan vinna Touren och 6 män som är villiga att lägga sig i blöt för  just Wiggo och Froomie.
Idag så tror jag ingen kunde låta bli att överrakas av just Wiggos och VroomFrooms framstormning. Dom fullständigt krossade sina värsta konkurenter på dagens tempo etapp. Wiggo blev 1. och Froomie 2., närmast efter var Cancellara men även trots att han är TT specialist fick han åka till hotellet med svansen mellan benen. Idag var det Skys dag och ingen annans!
Efter etappen så har Wiggins en förhållande vis storledning över Cadel Evans på nästan 2 minuter. Froome ligger på tredje plats 14 sekunder efter Evans.
Börjar lukta dubbelt brittiskt om den här Touren. Absolut inte mig emot! Men de är långt kvar till Paris ännu, mycket kan hända och kommer att hända.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...