torsdag 12 juli 2012

Helt Ohtrolight och inför Leijona GP

... Att vi haft en regnfri dag idag! Betydligt trevligare att jobba i dagens väder än det vädret som vi haft tidigare i veckan. Tyvärr blir det väl regnigt imorgon igen så då blir det att återgå till det mentalt jobbiga jobbandet.

Cyklat fick jag också ikväll, även det i torrt före! Tempo stod på schemat vilket under den senaste tiden betytt att man varit nästan ensam på torget klockan 18. Idag var det annorlunda, hela 7 landsvägs åkare styrde cykeln söderut mot Grisselören. Ytterligare 2 hade kommit från Nykarleby hållet vilket gav oss totalt 9 cyklister! Ganska säker på att det är rekord för i år.
För egen del så uteblev den fina känslan som jag haft under några veckor. Som tur var så syntes inte den dåliga känslan på tiden. Den stannade på 10.05 vilket inte alls är en dålig tid. Endast 3 gånger tidigare i år har jag varit snabbare, ändå är jag lite besviken. Nya tag nästa torsdag, då skall det gå sub10!

Men innan nästa tempo så är det tävling på söndag. 15 varv på Ahvenisto bilbanan, 41 kilometer och allför många höjdmeter (ca900hm). Blir med all säkerhet jobbigt. Startfältet är överraskande stort, hela 39 cyklister är anmälda. Förhandsfavoriten är Marko Leppämäki, trots att han bara kört ett lopp tidigare i år. Anledningen att jag håller han som den farligaste åkaren är att han ifjol på samma tävling men på Elite nivå rullade in på tredje plats. Behöver jag säga att jag kommer att limma mig till hans bakhjul om han sticker?
Troligtvis kommer den avgörande attacken redan under de 5 första varven, då en liten grupp på 3-5 cyklsiter kommer att gå lös. Där skall jag sitta med!
Finns två möjliga platser att attackera i nu läget. Första platsen är i målbacken som är 300 meter lång med en snittlutning på över 10%, troligtvis där som Leppämäki kommer att attackera. Den andra är i utförlöporna. Vädret spås vara vått och svalt med 16 grader och regn. Det gör att bara man vågar och får köra sina egna linjer i nedförsbackarna så går det att göra stor skillnad där. 
Det optimala skulle vara att jag och Kenneth, som är i stor form, skulle slippa loss med 2 andra starka cyklister redan under de 3 första varven, då skulle vi ganska säkert hålla enda till slutet. Men inget kommer att komma gratis, precis varje höjd meter i attack fart kommer att kosta ordentligt med krut, och mängden torrt krut på sista varvet kan göra enorm skillnad i resultatlistan.

Där hade ni lite text om tävlingen här kommer höjd profilen och en film från banan

L som i start och M som i mål. 15xdenna bana, roligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...