tisdag 10 juli 2012

Tävlings förberedande

Helgens tävling Leijona GP går av stapeln på Ahvenisto bilbanan. Banan är tuff och innehåller bland annat en stigning på strax över 300 meter med en snittlutning på 10% och två ca 200 meters stigningar på 5-6%. Varvet mäter 2.8 kilometer vilket gör att vi får köra 15 varv för att få ihop någon distans. 15 varv ger i sin tur uppskattningsvis 900 höjd meter vilket är mycket (med finska mått mätt såklart) på en 41 kilometer lång sträcka.


Med det i tanken och ett väder som inte alls visste om det skulle regna eller var uppehåll så beslöt Kenneth och jag att köra backintervaller som en sista liten förberedning inför söndagen istället för den fina fartleken som erbjöds på dagens gemensamma runda. Körde 3x2 idag i backen som delvist hade förstörts av de senaste dagarnas rikliga regn. De vanliga spåren som jag brukade använda gick inte att köra eftersom regnet grävt ur små diken just där. Tiderna blev därför väldigt beroende på hur man träffade rätt mellan "dikena". Jobbigt som vanligt var det, skönt var det efter att båda varven i seten var körda men bäst var att benen svarade! Alla tre seten hade snitttider under 40 sekunder (38/39/38), med en lägsta tid på 35 sekunder. 
Lovar helt klart fint inför helgens backkörning.


Alltid roligt efter att alla set är körda!
När vi var klara med dagens jobbiga bit så höll molnen på att ställvist spricka upp. Vi bestämde att vi skarvar i rundan med en timmes landsvägscykling. Sagt och gjort så bytte vi till de bättre cyklarna och stack iväg. Såklart så han vi bara 5 kilometer innan det regn som vi trodde skull utebli kom dragande in över oss. Genom våta blev vi men den här gången gjorde det inte så mycket då man visste att torra kläder och en varm dusch inte var många kilometer bort.

Imorgon hoppas vi på torrare väder och en väldigt stillsam Nådjärvare. OCH tänk om jag skulle få klippa gräset i jobbet utan att behöva bli dyngsur, kan hända att det skulle vara lite mera roligt än det knegande som vi gjort hittills i veckan.

Mer om Leijona GP kommer direkt startlistorna till loppet kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...