fredag 1 juli 2016

Inför FM i Landsvägscykling 2016

Framme i St. Karins var vi övernattar med laget. Strax skall vi ut och rulla ur benen för få bort resan ur kroppen samt för att göra oss redo för morgondagens prövningar.

Hur gick det då på FM i fjol? Klicka på länken under om ni vill läsa om det:
http://pettsson-training.blogspot.fi/2015/07/fm-landsvag-2015-vantad-dnf-annat.html

Nu till årets FM. Banan som tävlingen går på är samma som tempot gick på förra veckan. Varvet mäter dryga 15 kilometer och 12 varv skall cyklas innan man delar ut mästartröjan. Själva varvet är som jag skrev efter TT-FM, väldigt varierande. Vägen svänger antingen höger-vänster eller upp och ner konstant. Finns egentligen bara ett parti var det är lite "normal" väg.

Bild från tiden då jag kallade Åbo hem.
På grund av vägens livlighet så tror jag en grupp kommer att få utrymme tidigt. I den gruppen lär en hel del starka namn sitta och vinnare kan till och med vara med i den gruppen. Tror på det här då man försvinner ur synfältet för klungan direkt man får en lucka på ca 10 sekunder. Ett organiserat samarbete för att köra in en utbrytning kan vara komplicerat på en bana som den här.

Likt i Borgåloppet så tror jag en stor utbrytning går tidigt. Foto: Ilse C. Holm

Vädret för imorgon ser bra ut! 21-24 grader, sol och en vind på upp till 7m/s från syd. De som inte dricker tillräckligt kommer att straffas hårt i värmen. Vinden lär inte alls spela någon roll då banan inte är direkt vindkänslig.

För egen del så hoppas jag att vi skall lyckas med laget! Vi kommer till start med fullt manskap så något skoj borde vi klara att ställa till med under loppet!

Precis som på FM ifjol och på Borgåloppet i år så kommer Bordify att se till så alla kan följa med loppet via Live streem! Länk till streemen hittar hittar ni här: https://www.youtube.com/watch?v=TOKsAQjDWrE. Eller så kan ni titta i rutan här under! Loppet börjar kl 11.00 och försnacket lär börja en stund innan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...