måndag 14 december 2015

Reflektioner över helgen med GIF-Chebici

Såja, att vakna svensk tid kl 02.45, resa från kl 03.50 till kl 10.50 och sedan sitta i skolan kl 12 till kl 15.15 tog sina krafter. Milt sagt kan jag säga att gubbvilan efter skoldagen var skön! Hur som helst så klickade ni er inte hit för att läsa om mina tidiga tider och min minimala sömn idag utan ni vill läsa om lägret! Och det skall ni få!

Lägret var som sagt i Kourtane och var den första gången alla lagets nio cyklister samt ledarstab träffades under samma flagg. För det första var det skoj att träffa alla gamla ansikten men det som var ännu bättre var att träffa de nya tillskotten och lära känna dessa. De nya cyklisterna Jarkko Niemi, Lauri Seppä och Taneli Turunen kom direkt in i gruppen och allt klickade till direkt kändes det som! Riktigt roligt att lagkänslan fann där redan första dagen! På ledarsidan var Tero Hämeenaho, Tommi Martikainen och Vesa Rauttu nya, hade aldrig ens sett Vesa eller Tero före igår så var skoj att få ansikten till namnen!
En av de större positiva överraskningarna var Vesa och all den kunskap han satt på. Vesa är mannen bakom cykelmärket Chebici och han har jobba och stöttat cykling i 55år nu! Han utförde grundliga analyser om hur vi satt på vora cyklar samt tog mått som skall stå till grunden för då han ritar våra måttbeställda ramar för 2016. Japp ni läste rätt, vi kommer alla i laget att ha cyklar tillverkade efter våra individuella morfologiska egenskaper! Det ni!

Timo i samtal med Vesa
Vesa var en man som sett myckey och inte tvekade ens en sekund
 för att dela med sig av sina erfarenheter
Tommi höll i trådarna på testet. Reliabiliteten, och validiteten var väl kanske inte exakt 100% men tillräckligt stor för att vi skall kunna träna efter de zoner vi kom fram till men framför allt att vi skall kunna se om de blir någon förbättring över tid tills nästa gång vi testar.

Lauri Seppä på god väg mot laktatet
Undertecknad inledde testet halvblind och koncentrerad
På lördag kväll hade vi en lång diskussion med hela gruppen där vi gick igenom alla världens saker. Senast där så blev det som att någon drog en spännremm runt gruppen och riktigt tryckte ihop den: Märktes tydligt att alla som vari Kuortane hade samma mål, samma värderingar och samma tankar om hur vi når upp till målen och värderingarna. Vi var ett lag! Efter att den riktiga diskussionen var över fortsatte vi cyklister diskussionen själva i stugan där vi var inkvarterade. Skoj hur alla bara klaffade! Var en känsla som jag inte upplevt på samma sätt sedan de roligaste hockey åren.

På söndagen var det dags för cykling ute och käften bara gick på gänget, alla pratade mest hela tiden kändes det och lät det som! Kanon!

Cyklisterna i laget
Med allt det här sagt så tror jag att vi kan ha något speciellt på gång här. Lagledningen har satt ut rejäla mål för dem som i sin tur kommer att ge enorma möjligheter för oss som grupp att prestera på en nivå som ingen av oss varit nära tidigare! Känner på mig att sommaren 2016 blir starten på något väldigt bra som kommer att hålla i sig i flera år framöver!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...