torsdag 28 juni 2012

Inför Hyypänlaaskon ajo

Litet startfällt denna gång, endast 23 namn i Kilpa gruppen. Som tur var kör vi tillsammans med H30 och H40 vilket gör att startfältet växer till 35 man. För litet enligt mig, men tydligen är ca 300 kilometer för lång väg för cyklisterna i huvudstads regionen.

Startfältet är väldigt okänt, endast 4-5 starkare namn som jag kan peka ut direkt. Förutom NCK:arna då. Många som bara kommit i mål 1-2 tävlingar med dåligt resultat är med.

Litet startfällt betyder ju också att sannolikheten för större poäng är högre, vilket är bra. Men när cup ledaren är med så har ju han också större möjligheter till en bra poäng. hade hoppats att han skulle göra som dom andra hufvudstads borna och stanna hemma, men nej, han är en av 6 som orkar köra norrut.

Litet startfällt betyder säkert också att det blir ett väldigt ryckigt lopp. Gissar att det kan gå 45+km/h i någon kilometer för att sedan gå ner under 30km/h för några kilometer då ingen vill ta ansvaret. Om det blir så, då är det omöjligt att spekulera i hur loppet blir.

Längden på loppet är 103 kilometer. ETT varv!!! Enda cup tävlingen i år som inte går på en varvbana. Intressant. Banan har troligtvis inga monster backar utan jag gissar att den går mellan åkrar 85% av tiden. Det ger ännu ett element till loppet eftersom Foreca i nu läget lovar 7m/s sydlig vind och 20 grader. Kantvinds åkning lär det bli, bara att försöka ligga rätt.

Om det blir kantvind så kommer fältet troligvis att splitras. Hoppas dock att fältet hålls ihop tills en klungspurt.

NCK:arna på startlinjen: Jag, Martin, Kenneth, Lars och Cay. Samma gäng som senast i Borgå mao.

Kl 10.00 på söndagen smäller det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...