torsdag 25 september 2014

Vad behövs för att bli en framgångsrik idrottare?

Där har ni en fråga som nästan alla som idrottar med tävlingsmål har funderat? Såklart finns det inte bara ett svar, då det är hundratals grejer som måste fungera i symbios för att man skall lyckas och utöver det så krävs det lite tur! Men dom som vinner mest eller har mest framgång har alla, oberoende av sport, en sak gemensamt - dom har ett "vapen", något dom är riktigt bra på, något som kan avgöra tävlingen/matchen till deras (lag) fördel!
Inom cyklingen har vi t.ex Cancellara som är bra på pavé, Kittel som är spurtare och Gilbert som är explosiv uppför. Alla är avgör dom tävlingar med sitt "vapen". Och som sagt är det inte bara i cyklingen det finns, några exempel är t.ex Johaug som flyger uppför backarna på skidor, Ronaldinho som lekte bort motståndarna på fotbollsplanen med sina bollkonster på sina glansdagar och så finns det Carlin Isles, kolla klippet nedan och jag tror inte att ni har svårt att komma på vad hans "vapen är!

Ett genomgående tema för min träning kommer att vara att börja skapa ett eget "vapen", så att jag om några år kan ta fram just det och avgöra till min fördel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...