måndag 21 oktober 2013

Tacx Lumos

Har nu under några rundor testa Tacx Lumos, lampor utvecklade speciellt för bockstyren.


 Med spänning som jag fick dessa till som födelsedags present för några helger sedan, hade läst om dom och till och med haft dom i varukorgen på olika nätbutiker ett antal gånger men aldrig kommit så långt som till köp. Men nu blev det då dags att testa dessa intressanta lampor.

Out of the box
Monteringen är busenkel, den smalare delen av lampan går in i styret istället för styränds-pluggen. Spänner till lätt med en insexnyckel och vips är hållaren på plats. I hållaren skruvar man sedan bara in själva lampan och så är det bara att bege sig ut i mörkret.

Farsans exemplar monterade
Lamporna har tre funktioner: vitt ljus fram, rött bak och blinkers. Tyvärr har lamporna ingen ljusbild att prata om men man syns bra både bakåt och framåt i alla fall. Blinkern fungerar halvautomatiskt, man trycker igång den på knappen på övre sidan och så blinkar den 10 gånger innan den själv stänger av sig. Blinkern syns både fram och bak.
Framifrån
Bakifrån
Snabb slutsats är att lamporna är perfekta på hösten när det blir mörkare redan tidigare på kvällen och man inte hinner hem från rundan innan dess. Dom gör att man syns, men man ser inget med dom. så det ideal användningsområdet enligt mig är: pendlare som kör vägar med halv bra belysning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...