onsdag 24 juni 2015

Fm Tempo 2015 - Inför

Hammarö 2015 (Foto: V Baat Forssell)
Då var man på väg mot en timmes njutning i solsken och vindstilla på perfekta vägar samt med ben som bara snurra på. Eller hur var det nu egentligen? Sedan igår så vräker regnet ner såpass att en våtdräkt hade passat bättre än en tempodräkt, passligt till tävlingsstarterna så är det utlovat rejäla åskskurar med farliga vindbyar och asfalten ser ut att ha en del fina skavanker i sig på en film som arrangören lagt ut. Bara att hoppas att benen då snurrar på som aldrig tidigare och att jag kan vända väderförhållandena till min fördel.

kl 11 någonstans på E8:an
Banan borde passa mig då den i princip är platt, runt 150 höjdmeter på 45 kilometer ska det vara. Mest skog runt vägen men finns partier då vinden har möjlighet att ta i cykeln rejält, vilket kan ge fördel åt någon och nackdel åt en annan om en vindby träffar fel.
Tack vare att banan borde passa mig så kommer jag att chansa med paceingen och sikta högt. Antingen så håller jag hela vägen eller så kommer hammaren på slutet. Men som Falu kamraten Boddan säger: "Ingen kommer ihåg en fegis", därför skall det gasas rejält för att se var den absoluta gränsen finns!

Vinner gör Pökälä (TWL) om inget oförutsett händer, två borde Saarinen (LaPy) bli men sedan är det många som kan vara med och utmana om tredje platsen. Klarar jag min paceing strategi så tror jag eventuellt en topp 10 plats kan vara aktuell för egen del idag.

FM 2014


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...