måndag 6 februari 2017

Vårens program 2.0

Skrev ju för en tid sedan ett inlägg om hur våren skulle se ut i stora drag. Det var då och allt har svängts upp och ner sedan dess!

För det första så skrev jag ju att jag skippar allt vad som heter träningsläger på sydligare breddgrader. Nu blir det två stycken ändå... Ojdå, hur skedde det? Bra fråga!
Träningsläger är väl fel, tävlingsläger är mer passande termer på lägren. Förra tisdagen blev jag väckt av ett samtal från SPU (finska cykel unionen) med frågan om jag vill åka med landslaget till Rhodos på ett en dags lopp (UCI 1.2) och ett etapplopp (UCI 2.2) i början av mars! Meddelade att formen kanske inte är det bästa med tanke på vad det är för tävlingar, men de tyckte ändå jag skulle åka. Så tackade ja!
Trodde inte att jag skulle få möjlighet att cykla i landslaget nu under våren med tanke på hur min vinter sett ut men stolt och glad att jag får chansen! Ser det helt och hållet som träning och jag gör det som laget vill att jag skall göra, med andra ord så blir det fokus på hjälpryttarroll för mig istället för resultat.
Mindre skoj med landslaget är ju att vi cyklister får stå för notan. Så vore det inte för mina stöttande föräldrar så hade jag inte ens haft råd att åka på det här landslags uppdraget.... #personligasponsorersökes

Förra vårens landslagsuppdrag i Danmark (foto: M.Nygård-Mattsson)
Grej två som ändrats är att det blir det tävlingsläger med GIF-Chebici i Belgien/Holland i månadsskiftet mars-april! Blir första gången som jag cyklar och tävlar i cykeltokiga Belgien. Knappa två veckor med Kermesse lopp och Ronde Van Vlaanderen live. Det ni, så börjas en cykelsäsong!

Foto: M.Nygård-Mattsson
Mera skoj är att jag under 2017 kommer att fungera som gäståkare i Ryska Posten Racing Team här i Sverige! Skall finnen hjälpa ryssen tänker ni nu!? Ja det skall han! Hoppas kunna bidra med lite hjälpande ben till det storsatsande Stockholmslaget!

Foto: N.Brus


4 kommentarer:

 1. Grattis flera gånger om!
  På en månad hinner du förbättra formen avsevärt, bara att tuta och köra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja på en månad hinner man med överraskande mycket!

   Radera
 2. Grattis!! Bara köra på! Kul! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...