lördag 5 juli 2014

Terva-Ajot, dag 1

Första dagen här i Syöte avklarad, grymt kul måste jag säga! Trots den backiga banan inte borde passa mig så tycks faktiskt stigningarna här hittills ha fungera för mig. När det bara är en gång utan hårt, nära max, uppför så hänger jag bra med i konkurenternas farter uppför. Det syntes bra med en överraskande femte plats på prologen och en ännu mera överraskande andra plats på tempot. Good shit happens!

På prologen var nytt watt rekord det enda målet! Räknade ut före start efter att ha hört lite tider och watt av andra åkare att jag skall sikta på att köra över 500 watt. Gick precis som planerat och snittwatten för prlogen stannade på skapliga 537 watt under den knappa fyra minuter långa prestationer. Som sagt räckte det till en femte plats, vilket jag var mer än nöjd med!

Till tempot var jag lite fundersam om paceingen. Rutten började med runt en kilometer rullande terräng, följt av 1.9 kilometer utför, 3 kilometer nästan platt och lite rullande igen fram till och med 9 kilometer körda då slutstigningen upp till Pikku-Syöte började. Så var lite frågetecken om jag skulle försöka göra skillnad på platten eller spara mig till slutet och minska förlusterna där. Beslöt att attack-köra första delen, rulla av benen utför men ändå hålla upp farten. Till platten skulle jag försöka hålla ftp och sedan köra 450-500 watt uppför ända till slutstigningen där benen skulle tömmas helt!
Lyckades bra, kunde köra ifrån dom andra utför och på platten samt nästan tangera deras tider uppför! En snitt watt på 401w gav en överraskande andra plats. Härligt! Ligger nu två i GC inför morgondagens linjelopp. Skall försöka försvara den på bästa sätt på det backiga banan!
Shit happens :D

Nedrullning med Väänänen, med Iso-Syöte i bakgrunden

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...