fredag 2 mars 2012

Asfalts mtb

Idag var en sådan dag när man bara ville köra hårt. Orsaken till detta var att värmen, solen och vinden hade gjort att vägarna var snö och is fria på många ställen. Gick med andra ord att cykla på bar asfalt redan andra dagen i mars! Var på en 2 timmars mtb runda i blåsigt men annars perfekt väder med Martin idag. Varje meter drömde man sig bara fram mot landsvägs premiären som man bara med lite vilja hade kunnat avklara redan idag. Såpass fina var bilvägarna! Oturligt nog så fryser det på nu som bäst, så landsvägspremiären får vänta ännu. I slutet på passet så bestämde vi oss för att köra ett lite tuffare drag. Under några kilometer hölls hastigheten över 35km/h medan den sista kilometern i draget hade en snittfart var 40km/h med en topp på 50km/h. Riktigt skönt pass med mycket, mycket, MYCKET finare ben än igår.

Från och med i natt så svänger det här fina, varma vår vädret och blir mer kallare. Redan nu har vi minus grader och åtminstone hela nästa vecka lär det ska hålla i, om tror på Foreca. Hoppas förstås på varmt, is fritt väder nu så att man skulle kunna ägna nästa helgen på Canyonen.
Imorgon blir det åtminstone en Nådjärv runda på förmiddagen. Ska försöka trycka in något pass till men kan bli knepigt då hela familjen ska på mat till fammos på eftermiddagen. Nu blir det som vanligt att avsluta dagen med lite stretch innan de blir sov time. By the way så känner jag redan av skillnad i låren tackvare stretchingen. Alltid roligt att starta på botten för då märker man framstegen snabbt!
Lite bilder från dagens runda:
Längst till höger syns det hur fina bilvägarna var.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...