lördag 28 december 2013

Inte bara sol och blå himmel #festive500

Tillbaka på cykeln efter gårdagens vila. Bena var rejält sega till en början, helt ärligt så var dom sämst under hela resan hittills trots att jag vilat igår! Plan A för dagen var en rejäl långkörare på nya vägar. Den skrotades efter regnvarning mot mitt destinationsmål. Plan B var att säka sig upp till Vilaflor som eventuellt kunde klara sig från regnet, såklart fick jag skrota den också ca en timme in i passet då regndropporna hittade "mina" vägar. Följden av det var Plan C, improvisera. Styrde ner från bergen mot kusten där solen lyste och vägarna var torra.
Cruisade på fram och tillbaka på en väg som länge såg ut att vara den enda vägen som det inte regnade på. Efter ett par varv så började både sträckan och tiden visa att det var dags att söka sig tillbaka mot hotellet. Det betydde att jag hamnade att mota regnet i en timme, inte roligt men gick helt okej då kvicksilvret låg på sköna 19 grader.

Till proffsbongningen kan idag tilläggas en solbränd och slimmad Katusha cyklist iförd cykelkeps och feta solglasögon cyklandes på en vit och röd cykel med en stor blå dekal över var det skall stå Canyon. Skall Katusha byta cykelspons eller vad kan det möjligen ha varit?

Festive500 avklaras imorgon då jag efter dagens runda bara har 61 kilometer kvar. Värre är det med min Festive15000hm. Där är jag nu rejält efter då jag vilade igår. Ligger nu på 7717 höjdmeter med tre dagar kvar, betyder att jag måste ha över 2400hm per dag för att klara min utmaning. Bara att hoppas på bra väder så man kan vara i bergen.

Började okej


Till sist fick jag rymma från regnet
Till detta 

Rejält mörkt därifrån jag kom

Dagens siffror:
Sträcka: 113,10km
Tid: 4:22:13
Höjdmeter: 1909m
funfact: tunga plattlänningen fick 2(!) KOM idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...