torsdag 4 juli 2013

Gästbloggare, Jon Ahlstedt

Träningsintensitet på både elit- och motionärsnivån har ständigt ökat. Om mängden av träning ökar utan tillräckligt med tillfällen för återhämtning stannar utvecklingen samt prestationsförmågan. Frekvensen på muskel- och ledsmärtor ökar också. Överbelastade vävnader blir också lätt utsatta för akuta skador t ex muskelsträckningar och -bristningar. Som naprapat kan jag hjälpa dig med detta genom massage och annan typ av mjukdelsbehandling. Jag kan också hjälpa till att diagnostisera skador eller svagheter som finns för att du skall få ut så mycket av din idrott som möjligt.

Massage leder till en ökad blod- och lymfcirkulation, vilket påskyndar borttransporten av slaggprodukter i kroppen. Detta bidrar i sin tur till att musklerna kan återhämta sig snabbare. För den idrottsaktive, som strävar efter en snabb återhämtning efter träning och tävling, är detta mycket viktigt. Det skapar en möjlighet att träna både bättre och hårdare!

Allt fler människor stressar, arbetar ensidigt och ergonomiskt felaktigt vilket kan leda till att nacken, skuldrorna och den övre ryggmuskulaturen blir förkortad och spänd. Med hjälp av massage bearbetar man muskulaturen så att dessa spänningar kan mjukas upp. Massage ger även många människor ett psykiskt välbefinnande genom sin lugnande och avslappnande effekt.

Jon Ahlstedt
0408354118
Jon.Ahlstedt@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...