lördag 8 juni 2013

Inför Borgåloppet

Imorgon är det så dags för säsongens mest prestigefyllda tävling i Finland, Borgåloppet. Loppet ordnas för 85. gången och torde med det vara landets äldsta. Startfältet är alltid på topp i Borgå, ofta med flera lag från utlandet och dom flesta av landets utlandscyklister på plats. Så är också fallet i år, många kommer över från Estland, någon från Tyskland och ett amerikanskt registrerat lag kommer också! Blir med andra ord en intressant tävling med många nya ansikten bland landseliten.
Loppet går i för finska förhållanden en tuff bana. Flera jobbiga backar och några öppna platser var vinden kan komma att bli en faktor. I år i Elite klassen är loppet 170 kilometer långt och körs på två olika varvbanor, först sju varv på ett 20 kilometer långt varv och sedan fem varv på en kortare sex kilometers slinga. Kommer att bli långt, hårt och tufft har jag på känn med ca 4 timmars tävlande och runt 1700 höjdmeter.
Favoritskapet bland alla 115 anmälda ligger på TWD-Länken, CMI-Greenover och CFC Racing Team och fjolårsvinnare och föredetta Tour de France cyklsten Janek Tombak. TWL har hemma alla sina Europa åkare med Veikkanen i spetsen. CMI har kört UCI tävlingar med framgång under våren så dom kan nog hitta på något och CFC består av estniska U23 landslagsåkare. Inte är jag för den delen överraskad om någon från Velocitor, Chebici eller från Visillatalot står högst upp på pallen imorgon eftermiddag.
För egen del så är målet att komma i mål, efter två raka DNF så skulle det sitta bra för huvudet. För NCK:s del har vi fullt Elite-lag på startlinjen i form av mig, Kenneth, Tony och Jaakko. Kan inte svara på någon av deras målsättningar men hoppas att vi har lite mera tur denna gång än sist i Björneborg.

Idag har det blivit två ordentliga måltider, några timmar bil och en super skön aftercar cykelrunda, bara ordentliga sömn som är borta från uppladdningen. Det blir att ta tag i det nu då! Ni kan läsa om hur det gick ifjol HÄR tills nästa inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...