lördag 25 maj 2013

Inför Tarmo maantie

Den enorma pasta tallriken är intagen, banan är besiktad och snart blir det att börja ladda batterierna med sömn.
Hittills har uppladdningen varit bra med tanke på att jag varit sjuk. Hit till Björneborg kommer sex stycken NCK:are. Förutom jag så deltar också Kenneth, Tony och Jaakko i Elite klassen och i H40 har vi Timo och i H50 Jan. Fullt lag för oss i Elite för första gången i år och tävlingsdebuter på riktigt i år för Jan och Timo.
Tony visade förra helgen att formen är riktigt god när hann körde hem en andra plats i tuffa Fuji-Peloton GP, vi hoppas på likadana ben imorgon. För egen del är formen på stigande och förhoppningsvis klarar jag av att köra aktivt och finnas på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Loppet är för oss i Elite 136 kilometer långt och går på ett dryg 22 kilometer långt varv som vi kör 6 varv. Varvet är väldigt omväxlande och roligt, det händer något nästan hela tiden vilket troligtvis kommer att göra tävlingen snabb. Vinden borde inte påverka loppet nämnvärt då nästan hela varvet går bland träden. Ute på banan finns två backar, ena är 1000m lång och är målbacken och den andra är ute på varvet och är brantare och betydligt kortare.

Favoritskapet i Elite klassen får Matti Manninen (Chebici) och hela Visilla-laget axla. Manninen kör första tävlingen på finsk mark för i år och Visilla har levererat resultat hela våren. För NCK:s del lovar jag tre stycken topp-10 placeringar imorgon över hela linjen. Siktet är förstås ställt på bättre än så!

Nu natten så kör vi hårt imorgon.
GoPro bild från banan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...