måndag 12 december 2016

Min bästa säsong, hittills

Det är sedan länge en ny säsong. Två månader har blixtrat förbi i raketfart på den nya säsongen! Så lite tankar på föregående säsong hade väl passat för nästa 10 veckor sedan. Men bättre sent än aldrig brukar det ju heta.

Säsongen som var kan kort sammanfattas som min bästa hittills! 2016 var året då jag bevisade åt mig själv att jag gjort någonting rätt under alla träningspass. Första fem månaderna från oktober till februari var en rejäl utmaning med massor med förkylnings- och skadebekymmer. Men klarade av att hålla en bra kvalitet i träningen vilket gjorde att jag inte tappade nämnvärt trots problemen.

Mallis!
En fin läger vår med nästan sex veckor i den spanska värmen gjorde att jag kunde starta säsongen på bästa sätt och redan i första tävlingen fick jag bevisat för mig att sommaren blir rolig! Jag var stark!
Säsongen fortsatte med bland annat landslagsuppdrag där jag fick massor med nya erfarenheter. Fysiskt räcker jag till på den nivån som vi tävlade på men tyvärr var det andra saker som jag måste förbättra och som jag vill påstå jag förbättrat sedan dess.
I Danmark med landslaget
Vårtävlingar är ju skoj!
Desto längre våren led och sommaren närmade sig desto bättre började kroppen kännas. Lopp jag minns bäst är Borgåloppet, GP Lauri Aus och då förstås Linjelopps FM var jag knep silvret. Under alla tre loppen var kroppen outtröttlig och jag kunde bara kötta på! Tyvärr gjorde jag små taktiska misstag på alla lopp vilket kan ha ändrat resultatet till det sämre för min del. Men sånt måste jag lära mig av inför framtiden.

FM


GP Lauri Aus
Borgåloppet
Totalt så satte jag personligt rekord i antal tävlade kilometer under en säsong med 2200 kilometer. Bäbissiffror jämfört med den nivån jag vill upp till, men ändå ett rejält steg i rätt riktning.

Tyvärr tog ju säsongen slut lite för tidigt i och med att jag drog på mig en skada efter Lauri Aus. Surt men bara att acceptera. Lagspelare som jag är så grät mitt hjärta i och med att jag inte kunde vara med och hjälpa laget som när jag behövdes som mest. Men så är livet ibland, tyvärr. Under skadeuppehållet hann jag med mycket annat nyttigt och vill påstå att uppehållet gjorde mig till en bättre person som nu kommer tillbaka till cyklingen med lite annan syn på cyklistlivet än innan.

Fem saker som jag tog med mig från säsongen är:
-Jag har den fysiska förmågan som krävs
-Taktiskaförmågorna och tekniskaförmågorna behöver förbättras
-Att tävla mycket gör en till en bättre tävlingscyklist
-Att satsa på cykling i Finland är allt annat än glamoröst
-Det som inte dödar stärker.

Dessa fem saker tar jag med mig nu under vinterns strapatser på velodromen, trainern och på vintervägarna så att jag gör säsongen 2016-2017 till en ännu bättre säsong. Stort tack till GIF-Chebici, Vesa Rautto, Jea-Trans nära och kära som stöttat mig under säsongen som var! Utan er hade det inte gått!

Säsongens saldo i medaljformInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...