tisdag 21 juni 2016

RR Satakunnan Ajot - Vi ser gult i laget!

En återhämtande dag efter helgens tävlande är nu bakom mig. Gjorde väldigt lite cykelrelaterat igår, vilket också var planen för att få kroppen att fräschna till efter helgen inför FM tempot på onsdag. Men nu till tävlingen.

Inför söndagens avslutande 150 kilometer långa landsvägsetapp så hade vi Jarkko som fin tvåa och Rasmus som fyra i sammandraget. De andra platserna på podiet hade Länkens Pökälä och Kaislavuo, vilket betydde att det än en gång i sommar skulle bli en kamp mellan vi röda i GIF-Chebici och de grön-svarta i TWD-Länken. För egen del så satt jag som sjua i sammandraget så har helt och hållet en hjälpryttare än en gång.

Tävlingen började snabbt! Värsta attackcyklingen första 20 minuterna innan vår Lauri fick utrymme, Kaislavuo bryggade upp och klungan lugnade ner sig. Gick lugnt och behagligt i ca 80 kilometer då vi och länken turades om att kontrollera klungan. Med 50 kilometer kvar så började Pökälä och Bliz-Merida cyklisten Matti Manninen spänna vaderna i kantvinden och vips smög en grupp med sex cyklister iväg, däribland vår Jarkko. För egen del så bråkade cykeln vid det tillfället så hade ingen möjlighet alls att gå med. hade kört i ett potthål modell större och bakväxeln flippade ur så kedjan kuggade bara över direkt jag tryckte på med mera kraft på pedalerna. Surt, men bara att hänga med resten av klungan istället för att vara med och leka på riktigt.
På tal om klungan så fick den rejält med fart efter kantvindspartiet och körde ikapp gruppen med favoriterna. Nu fungerade bakväxeln på något konstigt sätt igen. Direkt efter att klungan var samlad igen så fortsatte attackerandet och efter några försök så sprack det av igen. Nu med Manninen, Vaninonpää (TWL) och adept och träningskompis Kenneth. Jarkko bryggade över och gruppen försvann från klungans syn. Då Pökälä var kvar i klungan så såg vi resterande lagmedlemmar att kontrollera klungan och att försöka bromsa ner jakten för att hjälpa Jarkko där framme. Jarkko lyckades köra på hårt och efter ens stund kom de ikapp Seppä och Kaislavuo, helt enligt planen. Bak i klungan lyckades vi också så luckan växte snabbt!

Till slut kom Jarkko in som tredje plats på etappen. Tyvärr blev det tidsskillnader till Manninen och Kaislavuo som kom in som etta respektive tvåa så Jarkko tappade ner till tredje plats i sammandraget. Första reaktionen efter en dag med perfekt lagsamarbete var en besvikelse. Målet var ju att minst hålla kvar en andra plats.
En stund senare så började tongångarna och känslan ändra sig då rykten om att vi hade genom laginsatsen hade övertagit ledartröjan i Finska-Cupen. På prisutdelningen bekräftades det i ochmed att Jarkko fick klä sig i den gula Skoda-Maantiecup tröjan! Stort i och med att vi är första lag som lyckas stjäla tröjan av TWD-Länken någonsin! Blir roliga och svettiga tävlingar som hjälpryttare under resten av säsongen!

Top5 från helgen plus Jarkko i gult!


Helgens Sandwich:
Bra: Lagetsprestationen, Mängden jag åt under söndagen
Dåligt: Prolog prestationen, bakväxeln som bråkade vid en kritisk punkt. Drack för lite.
Bra: Kurvtekniken under helgen. Tog en flaska från langningszonen i dryga 46km/h (personligt rekord), Adept Kenneth körde sitt bästa landsvägslopp någonsin som 47-åring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...