måndag 22 januari 2018

Årets idrottare i Finland 2017

Lauri Markkanen

Att inte Lauri Markkanen (bilden) blev årets idrottare i Finland är för mig en gåta värd nobelpriset! Att som Europé vara nominerad till bästa spelare i USA:s college basket är nått som inte hänt många gånger. Att som Europé leda sitt universitets lag till och i sista slut turneringen i college basketen sker nästan aldrig. Bägge överstående som nykomling! Läs igen: FINSK nykomling som dominerat i Amerikanska college basketen! 
För att förklara ytterligare så är det fem (5) stycken nykomlingar sedan 1992 som lyckats med en motsvarande poängskörd i NCAA (college basket) som Markkanen gjorde! Låt antalet sjunka in.

Under sommaren så blev Markkanen draftad av Chicago Bulls som 7. spelare i NBA draften, få europér som blivit reserverade så tidigt! 

Såklart gick han rakt in i NBA och dominerar! Flera nykomlingsrekord slogs redan under höstdelen av säsongen! 

Att han själv höll på att ta det Finska basketlandslaget till en jätte succe i Basket Em behöver jag väl inte ens nämna!?!?

Med överstående så förstår jag inte hur en finländare som dominerar på allra högsta nivå under ett helt år i en av världens största bollsporter inte vinner årets idrottare.

Hade Finlands fotbollslandslag kvalificerat sig till fotbolls VM hade det varit större men nu finns inget som varit större än det som Lauri Markkanen gjort under 2017! Inget VM-guld i hemma vm i längdskidor slår detta!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...