Om mig

Snabba fakta
Namn: Petter Mattsson
Ålder: 25år
Längd: 190 cm
Vikt: 95 kg
Född: Pedersöre, Finland
Bor: Pedersöre, Finland
Finsk klubb: Gamlakarleby IF

Ägare/Coach: Pettsson Coaching Ab sedan 2016
Utbildning: Idrottstränare Högskolan Dalarna 2014-2017
                   Diplomerad Massör Friskvårdsgruppen 2016


"Dålig man den som inte kan ändra sig". Under uppväxten så testade jag det mesta inom idrottsväg men fastnade för ishockeyn. Levde och andades hockey under alla mina skolår, var idiotiskt insatt i idrotten som jag ägnade allt åt. Resultatet blev en idrottslig grund som ger mig förutsättningar till allt idag och framförallt gjort mig till den cyklist jag är idag!

Efter ha haft några riktigt fina ishockeyår både på individ och lagnivå med bland annat ett FM-brons 2008, så tog jag beslutet att våren 2011 hänga skrinnskorna på hyllan. Skadorna började dugga tätt och med det försvann sakta men säkert motivationen.

Jag ändrade inriktning helt! Cykling som varit del av min träning blev min gren och från dag 1 gick det rakt upp! Vann i princip allt första året jag tävlade i seniorklassen i Finland. Upp till elitklassen och där fortsatte utvecklingen men de riktiga resultaten kom först 2016 då jag vann silver på FM i linjelopp. Fick även respresentera Finland på UCI-tävlingar! Stort för mig som bara några år tidigare var en hockeynörd!
Jag var bra, riktigt bra under sommaren 2016. Blir jag så bra igen har jag betalt för att cykla.

Det blåser på toppen och under sensommaren 2016 blev jag skadad och min underbara form försvann i sängliggandet. Sedan dess har det varit motigt, svårt att träffa den rätta spiken när 20 andra spikar skall slås in samtidigt... 2018 kan bli mitt sista år som landsvägscyklist, eller så har det sista året redan varit? Vem vet? Framtiden får utvisa.

Från hösten 2014 till våren 2017 bodde jag i Falun, Sverige och studerade till Idrottsvetenskap, närmare bestämt Idrottstränare. Tre givande år som nu resulterade i att jag driver företaget Pettsson Coaching Ab. Via företaget hjälper jag privatpersoner, företag och grupper med individanpassad träning och fystestning!

Meriter:

-Ishockey
  - FM-Brons IFK Lepplax 2007-2008 B2-Jun

Cykel
  - FM-Silver Landsväg 2016
  - FM-Silver Scratch 2017
  - FM-Silver Poänglopp 2017
  - FM-Brons Poänglopp 2015
  - FM-Guld Tempo, lag 2016
  - FM-Brons Partempo 2015
  - FM-Brons Lagförföljelse 2017

  -Landslagsuppdrag, landsvägscykling
 


Kontakt: pettsson@pettssoncoaching.fi
Pettsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...