fredag 9 mars 2018

Är jag i en kris?

Sociala medier är oftast guld och gröna skogar, alla annat silas effektivt bort. Detta sker på gott och ont. Det kan motivera skribenten och även läsaren men även måla upp en alltför perfekt värld som kan kännas utopisk för läsaren och ibland även paradoxalt för skribenten själv.

Mina sociala medie kanaler har tidigare år varit väldigt guld, glitter, stjärnor osv men nu har jag utmanat mig själv att försöka ge en total bild av hur det faktiskt är genom mina ögon.

Första loppet 2012, första vinsten. Då var det bara guld och gröna skogar
Ett av de största hindren som jag nu själv upplever med mitt idrottande är en sak som jag aldrig upplvet tidigare, varken på cykeln eller när jag spelade ishockey. Vi lever i mars månad, säsongspremiären skall ske 37 dagar och jag ser inte fram emot tävlingssäsongen. Inget driv alls att få nåla fast nummerlappen den där kalla, fuktiga och vårvintriga morgonen i Björneborg. Inget.
Tidgare år i mars så har jag bara klättrat på väggarna för att börja tävla. Samma var det under varje augustimånad under hockeytiden. För tillfället kan jag inte bry mer mindre.

Orsakerna till det här är många och komplicerade så de flesta lämnar jag bort i dagsläget då jag inte skall skriva en bok utan ett litet blogginlägg. Orsakerna kommer att sippra ut i en jämn ström ändå har jag på känn.

Hur tacklar jag då problemet, att som tävlingsidrottare, inte för tillfället ha glöden att tävla? Hur skall jag göra för att forsatt ha kvar glöden och se klart inför tävlingarna?

Efter första tävlingen 2016 såg jag INTE klart
För egen del så har jag slängt bort resultatmålen helt under de närmaste 5 månaderna. Lägger noll fokus på om jag skall ta FM-medalj på tempo i Noormarkku i juni eller om jag kommer in på plats 15. Struntar i om jag kommer först eller sist på Borgåloppet. Precis såna saker som tidigare varit det som gjort att jag tränat och vänt mig ut och in från dag till dag. Det skiter jag rent ut sagt i nu just. Det är inte det jag vill!


Orsaken till att jag tar bort resultatmålen är att jag inte kan påverka dem helt ut då oftast 150 andra vill samma sak. En annan sak som stör personliga resultatmål är att landsvägscykling är en lagsport var man sällan får köra sitt lopp precis som man vill då lagtaktiken borde styra lagets agerande.

Var sikta mot något som jag inte ens kan påverka fullt ut?

Jag har tre stycken stora idrottsliga mål för 2018. Alla tre är individuella och bara jag kan se till att jag klarar av dem. Berättar mer och utförligare om målen i kommande inlägg.

Vad betyder det här då? Skall jag sluta tävlingscykla? Nej, det betyder det inte! Det mesta fortsätter som tidigare jag har bara en annan aproach på tävlandet och min personliga idrottsliga utveckling.

Ride on!

Vad har du för målsättning till sommaren?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...