onsdag 28 december 2016

Reviderad julledighet

TJÄÄÄÄNA! God hJul och Gott nytt år och allt det där formella. Hoppas ni har haft en bra tid sedan sist, vart alltför länge sedan sist, igen. För egen del så skulle träningen skruvas upp en nivå efter förra inlägget men kroppen svarade snällt med att inte tåla träningen jag planerat. Tål inte tuffa pass ännu på samma sätt som innan skadan som avslutade förra säsongen. Känns som att det tar minst ett dygn längre för att uppnå en okej återhämtning jämfört med hur det var i somras.
Jag accepterade det, för ärligt talat hade jag varit överraskad om jag lyckats sudda ut tre månaders ofrivillig vila på runt två månader inklusive några förkylningsdagar. Var fast besluten på att rätta till problemet över min långa julvistelse jär heim i Finland. Tre veckor fyllda av träning på lätt intensitet och med hög volym var tanken, dag ut och dag in. Gick så långt att jag skrotade Raphas #Festive500 och skapade ett större och bättre #pettssonFestive1300. Skulle med andra ord cykla totalt 1300 kilometer under vecka 51, vecka 52 och vecka 1.

Hur har det gått? Eller ja hur gick det? Åt sjuksängen! Började bra men som julklapp så fick både jag och Anna en rejäl dos av vinterinfluensan. Sååååatttääääää, jag tränar magen med att hosta, jag tränar käken genom att äta och jag tränar tålamodet genom att inte gå genom väggar. Uthållighetsträningen är så 2015....

Nya tag nästa år för min del. Målet för vintern, Nordiska mästerskapen på velodrom har jag preliminärt strukit då jag inte alls är nära någon som helst form för att ens får träning av tävlingarna. Nu blir det bara att börja om i januari efter en december innehållande en mindre träningskatastrof.

Svårt att vara såhär glad idag



måndag 12 december 2016

Min bästa säsong, hittills

Det är sedan länge en ny säsong. Två månader har blixtrat förbi i raketfart på den nya säsongen! Så lite tankar på föregående säsong hade väl passat för nästa 10 veckor sedan. Men bättre sent än aldrig brukar det ju heta.

Säsongen som var kan kort sammanfattas som min bästa hittills! 2016 var året då jag bevisade åt mig själv att jag gjort någonting rätt under alla träningspass. Första fem månaderna från oktober till februari var en rejäl utmaning med massor med förkylnings- och skadebekymmer. Men klarade av att hålla en bra kvalitet i träningen vilket gjorde att jag inte tappade nämnvärt trots problemen.

Mallis!
En fin läger vår med nästan sex veckor i den spanska värmen gjorde att jag kunde starta säsongen på bästa sätt och redan i första tävlingen fick jag bevisat för mig att sommaren blir rolig! Jag var stark!
Säsongen fortsatte med bland annat landslagsuppdrag där jag fick massor med nya erfarenheter. Fysiskt räcker jag till på den nivån som vi tävlade på men tyvärr var det andra saker som jag måste förbättra och som jag vill påstå jag förbättrat sedan dess.
I Danmark med landslaget
Vårtävlingar är ju skoj!
Desto längre våren led och sommaren närmade sig desto bättre började kroppen kännas. Lopp jag minns bäst är Borgåloppet, GP Lauri Aus och då förstås Linjelopps FM var jag knep silvret. Under alla tre loppen var kroppen outtröttlig och jag kunde bara kötta på! Tyvärr gjorde jag små taktiska misstag på alla lopp vilket kan ha ändrat resultatet till det sämre för min del. Men sånt måste jag lära mig av inför framtiden.

FM


GP Lauri Aus
Borgåloppet
Totalt så satte jag personligt rekord i antal tävlade kilometer under en säsong med 2200 kilometer. Bäbissiffror jämfört med den nivån jag vill upp till, men ändå ett rejält steg i rätt riktning.

Tyvärr tog ju säsongen slut lite för tidigt i och med att jag drog på mig en skada efter Lauri Aus. Surt men bara att acceptera. Lagspelare som jag är så grät mitt hjärta i och med att jag inte kunde vara med och hjälpa laget som när jag behövdes som mest. Men så är livet ibland, tyvärr. Under skadeuppehållet hann jag med mycket annat nyttigt och vill påstå att uppehållet gjorde mig till en bättre person som nu kommer tillbaka till cyklingen med lite annan syn på cyklistlivet än innan.

Fem saker som jag tog med mig från säsongen är:
-Jag har den fysiska förmågan som krävs
-Taktiskaförmågorna och tekniskaförmågorna behöver förbättras
-Att tävla mycket gör en till en bättre tävlingscyklist
-Att satsa på cykling i Finland är allt annat än glamoröst
-Det som inte dödar stärker.

Dessa fem saker tar jag med mig nu under vinterns strapatser på velodromen, trainern och på vintervägarna så att jag gör säsongen 2016-2017 till en ännu bättre säsong. Stort tack till GIF-Chebici, Vesa Rautto, Jea-Trans nära och kära som stöttat mig under säsongen som var! Utan er hade det inte gått!

Säsongens saldo i medaljform



måndag 5 december 2016

Livet rullar på

Hej på er igen!

Vardagen rullar på i allt för snabb fart! Sedan sist så har Pettsson Coaching Ab växt ytterligare. För tillfället så jobbar jag med över 20 idrottare och varje vecka så hör någon ny av sig! Riktigt skoj!
Annars så rullar livet på riktigt bra. Studierna rullar på bra och nu är första delen i slutarbetet i princip avklarat. Riktigt intressanta veckor tester och laborationer på Livi som har gjort att vi hittat intressanta saker i vår forskning.




På träningsfronten har jag en bra kontinuitet trots att jag haft lite ryggbesvär under senaste månaden. Fått välja bort vissa typer av träning på grund av att jag har en obalans i styrka i kroppen. Men kvalitetsträningen har jag kunnat genomföra dagligen så ingen skada skedd! En av de mera utmanande tävlingsdagarna avslutades med Elite Winter Competition på Bike Town i Falun är en 2 km lång tuff sträcka skulle köras så snabbt som möjligt. L'Eroica lär backen på sträcka heta och oj vad slitsam den var! Men snabbaste tid fick jag och troligtvis kammade jag hem vinsten i Falun deltävlingen!

Skönt slitpass med 333w i snitt under 70min!
Har även hunnit med att köra ett stentufft par-omnium på velodromen i Falun. De fyra snabbaste velodromloppen i min karriär direkt efter varandra! Ingen vinst den här gången men superbt träning fick jag under min väg till näst flest poäng i A-klassen. Får sammanfatta höstens velodrom tävlingar med en stor tumme upp! Tack åt medtävlande och åt Velodrom Ck som ordnat tävlingarna! Tävlingarna var som vanligt ett skönt avbrott i den monotona träningsvardagen!

Ryska Posten Racing Team jagar Pettsson! Hinner dom ikapp? To be continued... (foto: N.Brus)
Nu är det bara två veckor kvar innan jag styr heimåt till Finland för julfirande och distansläger. Räknar med tre veckor av mängdträning i förhoppningsvis fina vinterförhållanden!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...