lördag 27 juni 2015

Landsvägs FM imorgon med LIVE STREAM

Imorgon är det dags för ett annat stort mål för 2015, Linjelopps FM. Kroppen börjar kännas bra igen efter onsdagens tömning. Har ikväll tillsammans med hela GIF-laget kört igenom morgondagens ca 15 kilometer långa slinga som då ska rundas 12 varv. Banan är helt klart bland de bästa och mest omväxlande som jag cyklat på så morgondagens 180 kilometer kommer att gå snabbt!

Imorgon har ni alla möjlighet att följa med loppet då det kommer att sändas på Youtube! Det händer saker i finska cykelsport! Tycker ni alla skall bänka er fram för datorn klockan 10 och följa med och heja på oss Giffare till fina placeringar!

torsdag 25 juni 2015

FM Tempo 2015 - Tolva

Då var det loppet avklarat, ingen njutning vill jag påstå. Hade som sagt planerat en rejält aggressiv paceing och den genomfördes nästa perfekt. Inledde som planerat med ett nytt personligt rekord över de första 20 minuterna och tuggade sedan bara på genom smärtan i 40 minuter till. Enligt planerna så kom jag in på en snittwatt på 384w under min timmes långa prestation. Igår så räckte det till en tolfte plats, fem ynka sekunder från tionde platsen och 32 sekunder från sjätte platsen. 

Är nöjd med mitt första FM i riktiga herrklassen. Klarade av att pressa kroppen väldigt hårt vilket krävs på ett tempo. Men till nästa år är det bara så att då skall uppladdningen vara bättre, ingen rygg som krånglar, inga hjulbekymmer och inga rejäla vurpor på vårkanten heller. Adderar jag till en mer ekonomisk pace strategi och lite bättre position på cykeln samt lite bättre kurvtagning så skall väl nog inte en topp 5 plats var omöjlig vill jag påstå! Där var alltså målet för 2016 spikat!

Farsan körde service åt mig
Vid 45 minuter cyklade så började ryggen och sätes muskulaturen som krånglat den senaste tiden att strejka. En nerv, troligtvis Ischias nerven som är i kläm vilket gör att smärta strålar uti hela benen och att vänster benet domnar av lite. Kunde inte stå upp ur kurvorna på slutet för vänster benet var totalt kraftlöst i den positionen. Väl i mål då jag slappade av i kampen mot den enorma smärtan så fanns inget annat alternativ än att bara slänga sig i diket. Både muskulaturen i korsryggen samt hela sätesmuskulaturen krampade, åt olika håll! Sätet vill ha utsträckt men ryggen drog ihop mig. Efter 20-30 minuter stretch och 3 kilometer stående cykling gav det äntligen med sig så att jag kunde sitta vanligt på cykeln och börja nedvarvningen.

Kriget mot krampen i mål efter att ha blivit upplyft till "stående" 
Trots att det för egen del gick som planerat så lämnade tävlingen en bitter smak efter sig då Rasmus som satsat de senaste 50 veckorna enbart mot gårdagens lopp punkterade några kilometer från mål. Surt är bara förnamnet!
Nu gäller det bara att låta kroppen återhämta sig efter uttömningen igår. Hoppas att sätet och ryggen slappnar av och hinner bli i 100% tävlingsskick till söndagens linjelopp. Nu just vet jag inte ens om jag klarar den långa bilresan till Vanda ens!

onsdag 24 juni 2015

Fm Tempo 2015 - Inför

Hammarö 2015 (Foto: V Baat Forssell)
Då var man på väg mot en timmes njutning i solsken och vindstilla på perfekta vägar samt med ben som bara snurra på. Eller hur var det nu egentligen? Sedan igår så vräker regnet ner såpass att en våtdräkt hade passat bättre än en tempodräkt, passligt till tävlingsstarterna så är det utlovat rejäla åskskurar med farliga vindbyar och asfalten ser ut att ha en del fina skavanker i sig på en film som arrangören lagt ut. Bara att hoppas att benen då snurrar på som aldrig tidigare och att jag kan vända väderförhållandena till min fördel.

kl 11 någonstans på E8:an
Banan borde passa mig då den i princip är platt, runt 150 höjdmeter på 45 kilometer ska det vara. Mest skog runt vägen men finns partier då vinden har möjlighet att ta i cykeln rejält, vilket kan ge fördel åt någon och nackdel åt en annan om en vindby träffar fel.
Tack vare att banan borde passa mig så kommer jag att chansa med paceingen och sikta högt. Antingen så håller jag hela vägen eller så kommer hammaren på slutet. Men som Falu kamraten Boddan säger: "Ingen kommer ihåg en fegis", därför skall det gasas rejält för att se var den absoluta gränsen finns!

Vinner gör Pökälä (TWL) om inget oförutsett händer, två borde Saarinen (LaPy) bli men sedan är det många som kan vara med och utmana om tredje platsen. Klarar jag min paceing strategi så tror jag eventuellt en topp 10 plats kan vara aktuell för egen del idag.

FM 2014


tisdag 23 juni 2015

Långt ifrån perfekt uppladdning

Länge sedan sist jag skrev, förlåt för det! Har haft väldigt hektiska dagar sedan senast med lite (för lite?) träning, bröllop, en bråkande rygg och ett strulande disk hjul + ANNAT. Träningen har varit bra, alla pass jag kört har gått som planerat om man bortser från den finska sommaren.

Imorgon är ett av sommarens större mål, FM tempo. Som rubriken antyder så har inte uppladdningen varit optimal. Stressen har varit lite för stor på systemet så träningen som var planerad gick inte att utföra om jag ville ha positiv effekt av den. Som grädde på moset så har jag en låsning i ryggen som hoppar på med jämna mellanrum. Nu är ryggen bättre tack vare herr Hult och hans Bemer. Dock är den inte bra, men såpass bra att den inte stör mig alltför mycket då jag cyklar. Bara att koppla bort smärtan imorgon om den kommer och pina sig igenom tempot.

Tankar och inför tempo mästerskapen skriver jag imorgon i bilen söderut mot tävlingen.

Lite träning på fastnav gör gott åt benen
Aeroflyern är redo!
Maggis Cafe har alltid fina kakbitar!
Finska sommaren

fredag 12 juni 2015

Dubbelpass


Så där såg det ut igår på kvällen när GIF hade sitt veckotempo. Delar av laget och lite annat folk från föreningen var och gasade på den tuffa och krävande banan i Lahnakoski. För egen del gick det bra, klarade målsättningen så nu har jag en tid att börja kapa sekunder från! 

Redan på förmiddagen igår hade sekundkapandet börjat. Att klämma i gång kroppen med ett antal spurter 30 minuter efter att man vaknat är allt annat än dåligt! Toppen träningsdag igår med andra ord!

torsdag 11 juni 2015

På hemmalplan

Har nu, så att säga, landat här hemma. Kroppen med knoppen har slappnat av, skönt! Har väl hunnit träna på lite och kroppen känns flera steg bättre än i Borgå. Surt att jag inte fick ha benen med mig där men samtidigt skönt att de är på igång tillbaka!
Idag blir det dubbelpass, först lite lek nu på morgonkvisten med Kenneth och sedan i kväll skall det pumpas tempo med GIF-gänget. Skoj!

tisdag 9 juni 2015

87. Borgåloppet


Mitt Borgålopp i söndags går att sammanfatta kort med bilden över av ett punkterat däck. Det tomma däcket symboliserar mina ben som sade upp sig helt från sitt jobb efter att jag varit med och tävlat i knappa 40 kilometer. Efter det fanns det bara överlevnad tills det var 18 kilometer kvar av loppet då min tråd till klungan klipptes av. Som grädde på moset så punkterade jag efter 7 kilometer solokörning. Ännu ett DNF från Borgåloppet som tycks vara en svår nöt för mig att knäcka!

Längesedan jag upplevt så dåliga ben som jag hade i söndags, men kanske inte så konstigt när jag ser tillbaka på förra veckans program som bestod av utflytt och inflytt samt hemresa. Kroppen hade inte fått nära den uppladdning den behöver för ett sådant tufft lopp som Borgåloppet!
Nya tag mot nya möjligheter!
Foto: J.Birling

lördag 6 juni 2015

På finskmark

Såja då var jag i Finland för sommaren. Ligger som bäst på Scandic Järvenpää och laddar upp inför morgondagens Borgålopp. Var en stressig sista vecka i Falun med flytt till nytt ställe men till sist så blev det ganska så bra! Hann väl träna lite, om än allt för lite. Benen svarade riktigt bra i torsdags då jag körde lite backintervaller och samma känsla fanns både på fredagsmorgonen och på dagens väckningspass här i Järvenpää! Hoppas samma känsla finns under morgondagens 175 kilometer långa Borgålopp. Som vanligt håller startfältet högre nivå än på finska mästerskapen med flera utlänska lag till start! Blir intressant!
See you soon Falun!
Cykeltvätt - Lugnet style!

tisdag 2 juni 2015

Ner som en pannkaka

Pannkaka är rätta definitionen av hur helgen blev! Stod som flagg vakt under Långa Lugnet. Till först i fint väder, sedan i mulet väder och till sist i iskallt regn, cyklade tillbaka till Lugnet området för att kolla målgång och lämna tillbaka väst och flagga. Samtidigt körde jag lite kroppsväckning inför vad som var tänkt att bli mitt sista lopp på vårsäsongen i Sverige, Falkenloppet. Ja ni läste rätt, tänkt. 
På lördag kväll började kroppen strejka, mådde pyton, var totalt slut och pratade med toaletten något varv. I och med detta så strök jag mig själv från Falkenloppet, ingen vits att tömma kroppen på något som inte fanns.
Nu börjar kroppen kännas redo igen för träning så skall träna imorgon mellan flyttlassen till min nya lägenhet! Ja, tror jag glömde det! Sista arbetet på första läsåret på ITP är inlämnat så nu är det bara ett seminarium kvar innan jag kvitterar ut knappa tre månaders sommarlov tä heim!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...