tisdag 25 augusti 2015

Avslutat den finska säsongen - FM-Brons

Så ja, nu har jag sommarjobbat klart. Återigen blev det några tusentals, eller kanske hundratusentals gravstenar som blev rundade med gräsklippningsutrustning i sommar. Vackert så, men tills sist smackade det nog lite gräs precis som de andra åren.

Nu till det väsentliga! Sista tävling för året i Finland blev finska mästerskapen i par tempo. Körde i GIF:s lag tillsammans med Rasmus och målet var enkelt, medalj! Redan efter Terva Etapit i början av juli hade vi rekat banan lite så vi visste att det blir en backig historia. Efter att ha cyklat genom banan i lördags så kom vi fram till att det är bland de mest omväxlande tempobanorna som någon av oss kört! Fanns lite av allt!

I söndags på tävlingsdagen kändes allt bra för egen del. Uppvärmningen gick som den skulle och direkt vi körde igång så rullade det bara på i rejäl hastighet! Vi hade beslutit oss för att dra runt 30 sekunders intervaller var för att orka hålla upp en hög fart hela tiden. Tycker vi klarade att hålla oss till den planen större delen av loppet, bara i slutet fick jag börja ta lite kortare förningar för att orka hålla upp farten hela tiden.

Före oss startade två par som vi hade siktat på att köra om. Redan efter en tredjedel av loppet började det första parets ryggar närma sig och snart därefter syntes även det andra lagets ryggar. Vid vändning så var det inte ens en minut mellan oss tre par. Någon kilometer efter vändning susade vi om båda paren lätt!

Som sagt så blev det lite kortare förningar för egen del på slutet så var rejält besviken i mål! Trodde jag hade förstört för oss så att vi hade missat medalj. Så när resultaten kom, kom även lättnaden flygande över mig! Skönt att få avsluta den finska sommaren med ännu ett FM-Brons! Att vi bara slutade knappat 17 sekunder från silvret och 34 sekunder från guldet kändes ännu bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...