tisdag 30 september 2014

De e vackert

Grymt fint med alla höstfärger i naturen nu. Nästan så att jag bara ville ta fram GoPron hela tiden, men sånt går ju inte för sig, trots att jag bara var ut och rullade igång kropp och knopp.
Imorgon smäller säsongen igång på riktigt, bara jag inte försover mig... Inplanerat är minst fyra timmar träning, så jag tror jag vet en som kommer att sova bra natten till torsdag! Nu blir det att avsluta dagen med lite Gran Turismo lir. 
Haadeee!



Gött slit


Känslan för tillfället är som ovan. Gått på övervarv i alltför många timmar i sträck, men nu är vårt grupparbete för denna vecka i princip klart!
För att undvika en ofrivillig napp, så blir det att direkt sticka ut på cykeln. En vecka sedan jag satt sist på X-liten, då var det ovant och knappast är det bättre nu!

Flopp morgon

Allt började så bra, vaknade direkt 6:45 när klockan ringde. Stängde av alarmet och tog telefonen för att kolla hur det gått i nattens NHL träningsmatcher, hann kolla att Minnesota vann 4-1 men sedan var klockan 8....


Dit for det träningspasset. Aldrig skönt att vakna när man oplanerat sovit bort något planerat! Blir att möblera om lite i planeringen då bara så att fredagens planerade träning kommer ikväll och dagens på fredag. Nu väntar några timmar studier så man blir ännu lite tröttare.

måndag 29 september 2014

Fasan är stor


Där har ni min gångstil efter morgonens löpning. Hade inte i min vildaste fantasi kunna tro att det skulle vara så här pass dåligt ställt med mina ben! Finns väl bara en sak att göra och det är att bita ihop för imorgon väntar gymmet och då lär det väl se ut på följande sätt!


Dom närmaste tre veckorna kommer att vara en enda lång pina har jag på känn. Men som tur var och om allt går som planerat så skall jag inte behöva lida nämnvärt av dylika problem under resten av året! Det får fungera som plåster på benen idag!


Nu börjas det

Första dagen på nya säsongen. Klart med vilan, klart med sjukan, nu är det bara att sikta framåt. Började säsongen med att fixa lättaste morgonvikten på flera år, sedan blev det ett lätt morgonmål innan det blev dags för första träningen på säsongen. Första passet blev löpning. Första gången på över 2 år som jag drog på mig löpskorna för att använda dom till jsut att springa. Kände mig som en elefant när jag släpade mig fram brevid Jonatan som är vanare löpare. 
Benen värkte, höftböjarna värkte samtidigt huvudet gick mot tråkdöden men nog skall väl det här gå till sist också! Två gånger per vecka är har jag tänkt att försöka springa nu till först på säsongen för att få lite omväxling till cyklingen.

söndag 28 september 2014

Sju Sjöars



Idag gick Mtb loppet Sju sjöars i hem trakterna, Lite surt att jag inte kunde delta då jag gjort det lite till in grej att köra loppet med Cx. Nåja, kommer flera chanser och då skall jag vara med och slåss på stigarna igen!
Nytt banrekord blev det också idag, inte så värst överraskande att just Vagcyklist satte det, men mer överraskande att han satte det nu med en ovan cykel! Nästa år då skall jag hem och köra! Grattis åt honom!

2011 med Mtb

2012 med Cx


2013 med Cx utan frambroms!
Mina tävlingsrapporter från Sju Sjöars upplagorna 2012 och 2013 så klickar ni helt enkelt på årtalen!

Ett slut är en ny början

Imorgon börjar ny säsong officiellt! En fin säsong tar slut och ny tar vid. En ny säsong att utvecklas, lära sig av mindre bra beslut från tidigare säsonger, att presterar mera och helt enkelt ta nästa steg! Mycket roligt på gång redan som jag hoppas ska klarna vart efter vi närmar oss våren 2015!

Vill tacka alla min sponsorer för säsongen 2014 och alla andra personer som stöttat mig, Utan er skulle min satsning inte vara möjlig!

Rose Versand

JeaTrans
Valioravinto
Akso
LKI
LKI

Bautas.fi

lördag 27 september 2014

Städdag

Jag skev ju för nån dag sedan att jag vilar tills jag är helt frisk, ingen träning har det blivit men bara idag har jag tvätta två maskiner kläder, dammsugit, diskat och torkat damm i nästan hela lägenheten. Vila var det, jaa....

Nåja, är ju lite trevligare en stund nu igen. Ikväll blir det LaserTag med klassen! Hoppas det är så kul som jag föreställt mig!

fredag 26 september 2014

Helg och Heja Norge

Skönt med helg, speciellt när alla skolarbeten är inlämnade med bra tid till deadline. Nu är det bara och vänta en vecka så borde 6 av 6 möjliga hp vara på kontot. Kanon!

Annars så är jag grymt imponerad av den norska cykelsporten. Mtb VM för någon vecka sedan och igår blev det klart att dom ordnar landsvägs VM år 2017. Som om inte det vore nog så trampade dom just hem inte mindre än TRE av dom fem första placeringarna i U23 herrarnas linjelopp! Världsmästare Byström fick med sig en landsman på tredje plats och en på femte plats! Grymt!
Sverige men framförallt Finland har mycket att lära sig!
Foto: JAADDAAAA!!! Sven Erik Bystrøm er verdensmester for U-23 og vår egen Kristoffer Skjerping tar bronse i spurten!! #ponferrada HEIA NORGE!! :D
Bild från Joker Pro cyclings FB

torsdag 25 september 2014

Vad behövs för att bli en framgångsrik idrottare?

Där har ni en fråga som nästan alla som idrottar med tävlingsmål har funderat? Såklart finns det inte bara ett svar, då det är hundratals grejer som måste fungera i symbios för att man skall lyckas och utöver det så krävs det lite tur! Men dom som vinner mest eller har mest framgång har alla, oberoende av sport, en sak gemensamt - dom har ett "vapen", något dom är riktigt bra på, något som kan avgöra tävlingen/matchen till deras (lag) fördel!
Inom cyklingen har vi t.ex Cancellara som är bra på pavé, Kittel som är spurtare och Gilbert som är explosiv uppför. Alla är avgör dom tävlingar med sitt "vapen". Och som sagt är det inte bara i cyklingen det finns, några exempel är t.ex Johaug som flyger uppför backarna på skidor, Ronaldinho som lekte bort motståndarna på fotbollsplanen med sina bollkonster på sina glansdagar och så finns det Carlin Isles, kolla klippet nedan och jag tror inte att ni har svårt att komma på vad hans "vapen är!

Ett genomgående tema för min träning kommer att vara att börja skapa ett eget "vapen", så att jag om några år kan ta fram just det och avgöra till min fördel.

Nytt ställe betyder

Då jag nu har bott i Falun i drygt en månad och fått utforska stället lite mera så har jag insett vilka träningsmöjligheter för vintern som finns här och inte finns hemhemma. Några få grejer som jag kommer att använda mig av i vinter är:
  • Friidrottshallen, hall med 200meters bana och allt som hör friidrottens grenar till. Bonus är att bara en dörr skiljer mellan gym och friidrottshall!
  • Runn, på sjön mellan Falun och Borlänge skuttar dom upp isbanor för långfärds skridsskor
  • Lugnet, Sveriges snösäkraste och bästa skidspår vintern 2014-2015 tack vare att skid-VM ordnas här i februari nästa år
  • Velodromen, cykla runt i ring
Dom där fyra kommer med all säkerhet att vara normala inslag i min träning i vinter. Dom kommer att göra min sedan tidigare allt för enformiga vinterträning mycket roligare och mer givande, vilket i slutet förhoppningsvis skall gör mig till en rejält mycket bättre cyklist.
Det finns bara möjligheter, det gäller bara att ta vara på dom!

6.jpg
Foto:Christian Andersson /runn-is.net

onsdag 24 september 2014

Sjuk igen

Godag!
Rubriken säger allt, tyvärr. Nu är det nog så bara att jag vilar tills jag är helt frisk, punkt! Sedan när jag är frisk så planerar jag om träningen för oktober månad eftersom jag inte kommer att vara i det skicket som krävs för att genomföra det planerade då jag väl är frisk.

Ni kommer väl ihåg att bloggen har en sida på Facebook. Gå in där och gilla den så får ni direkt nys om när jag publicerat ett nytt inlägg! Ni kommer till sidan genom att KLICKA HÄR

tisdag 23 september 2014

Underbar morgon i Falun

Att bli väckt av att solen lyser in i lägenheten är ju helt okej, att det sedan visar sig vara en perfekt höstmorgon ute med svala temperaturer, blå himmel och stor strålande sol gör inte saken sämre precis! Skulle ha vari en perfekt morgon att träna på! Men tar och fixar undan skola först så tränar jag på eftermiddagen istället. 
Hej hopp, nu är det bara att sluka morgongröten och trampa iväg till högskolan för veckans sista föreläsning!

måndag 22 september 2014

Pluggelipluggplugg

Här var det plugg som gällde idag! Först någon timme innan skola, sedan 5 timmar i skola och sedan fortsatte jag av bara farten när jag kom hem. Ändå har jag inte hunnit med det som jag tänkt, så får väl köra hela dagen imorgon och på onsdag också. Men lite träning skall jag försöka trycka in mellan plugget dom närmaste dagarna, så är det bara! Gonatt!
Igår ville jag till Mallorca men hit vill jag också igen!

Nästan som hemma

Har bott över en månad i Falun nu och inte förrän igår kväll har det varit ens nära dom normala vindar vi har hemma i Pampas, man kan väl säga att det nästan inte blåst alls på en månad . Men nu har det (äntligen?) börjat blåsa lite är välkommet för mig som är van att jobba med och mot vinden hela tiden när jag är ute och tränar. 
Bara att invänta det här vädret nu 

söndag 21 september 2014

En sådan dag

Redan igår kväll bestämde jag mig för att jag inte skall träna idag, är ju mellansäsong och viktigaste är att jag kommer in i träningssäsongen frisk och kry inte att jag tränar brutalt mycket just nu.
Själva dagen idag då, vilken flopp! Har varit sengångaren själv, vilat, pluggat, städat, fixat mat och tvättat kläder. Allt med varierande framgång, eller rättar sagt är det väl bara vilat och tvättat kläder som ens får godkänt! Skärpning Pettsson, nya bättre tag imorgon!

Vill tillbaka!

lördag 20 september 2014

Tre timmar njutning

Härlig cykeldag! Tre timmar med starka ITP:are runt om i nejden. Kroppen är inte 100 men det hindrar inte mig från att trivas på cykeln!



Nu sitter jag med ett stort gäng från bästaste klassen på O'learys. Härligt gäng jag ska spendera kommande tre åren med!

Democyklar säljes

Söker du ny cykel? Då kanske det lönar sig för dig att ta kontakt med Mats och Jenni på Rose eftersom dom nu säljer bort democyklarna från 2014 med fina rabatter. Finns både Landsvägscyklar och mtb! Tveka inte utan skicka ett mejl till mats.ribacka@rosebikes.fi

Farsan köpte en av 2013 års democyklar

fredag 19 september 2014

Back on bike

Toppen dag i skolan! Tre superba föreläsningar som gjorde att man började tänka! Härligt! Direkt efteråt så blev det comeback på snabbtvåhjulingen tillsammans med Jonatan, Christian och Tobbe Ironman! Segt till en början då känslan var lite kantig, men vart efter vi rullade fram så blev det bättre och bättre och i slutet var det nästan som normalt! Det var ju kul det här cykling!

torsdag 18 september 2014

Små steg

Tar små steg i rätt riktning känner jag. Igår kväll var det såpass bra ställt med förkylningen att jag och Jonatan bestämde oss för att inleda gym-säsongen idag. Flopp blev det eftersom vi inte hade tillgång till det gymmet som vi båda hade trott vi hade. Nåja en timme med lite lätt jogg, hopp och bålövningar blev det istället. Gym frågan får jag snarast hitta en lösning till så att jag kommer ifrån med lite gym träning nu direkt från hösten!
Lekte stark någon gång ifjol med


Imorgon har jag tänkt cykla, ryktet säger att det är bra träning för cyklister så man måste väl testa!

onsdag 17 september 2014

Trainermusik

Vintern närmar sig var man vill det eller inte. För oss cyklister betyder det oftast att träningen flyttas över till trainer eller testcykel. Som en stor del av märkte redan ifjol så har musiken en stor inverkan på mig under trainerpassen. Ifjol körde jag igenom hela vintern på en playlist på dryga 10 låtar, tror jag publicerade i december-november men hittar inte den nu just. Nu till kommande vinter vill jag ju ha lite nya låtar i öronen för omväxlingsskull, så därför sitter jag lite nu som då och kollar igenom Spotify om jag skulle hitta något nytt. Redan förra veckan tipsade jag om en het kandidat HÄR och igår hittade jag nästa. Eller ja nästan, Om och när Deadmau5 ge ut en radio edit på låten så är den för evigt fastgjuten i mina trainerspellistor!

tisdag 16 september 2014

Fortfarande krasslig

Ännu två krassliga dagar bakom. Fått lägga lite mera tid på studier och framförallt på vår nuvarande uppgift som är rörelse analys. Idag fick vi vara in och bekanta oss med studentlabbet också, måste erkänna att föreläsningen där inne gick delvist förbi mig då jag bara såg möjligheter i all testutrustning vi har tillgång till!

Imorgon borde jag köra Onsdags Vm efter förra veckans succé men passar då kroppen inte är helt redo för såpass tuff ansträngning. Har också en obligatorisk tränarobservation på kvällen som skulle ha gjort mitt deltagande till ett enda stressmoment. Så det mesta säger att det är bästa att skippa!
Det konstigaste av allt är att jag blivit rejält sugen på att försäka få över Aeroflyern till Falun. Har inte alls haft någon som helst vilja att köra på den sedan par-TT FM men nu plötsligt finns suget där!


söndag 14 september 2014

Bakslag

Alltid då allt känns perfekt kommer bakslag, så är det bara. Nu när allt har börjat rullat på så bra har jag gått och blivit rejält förkyld, helt igen murad i näsan och halsen som ett sandpapper av grövre modell. Typiskt, men väntat då många i gruppen i skolan varit förkylda under dom två första veckorna i skolan. Bara väntat när det skulle bli min tur och nu var det så dags.

Men som tur var hann jag ju med en hel del skoj igår innan kroppen kom på att börja bli sjuk. Började lördagen med 13 fina mil med starka ITP:are. Kanon start på dagen att få cykla i solskenet och genom dimmolnen. Dagen fortsatte sedan med festligheter för att avsluta introduktionsveckorna, trevligt värre!

Imorgon börjar skolan på riktigt så att säga. betydligt mera timmar föreläsning jämfört med dom två första veckorna. Men det gör väl inget så länge det är intressant!

fredag 12 september 2014

Mör

Här var det mör kropp! Försökte sprätta till lite igår utan lyckas med mer än att trötta ut mig och idag stod tränar praktik 8.30 till 13.00 på schemat vilket dödade min kropp, totalt! Visst det är inte så jobbigt att dra sitt egna lilla pass men när man skall delta i 10 andra så blir det direkt jobbigt! Morgondagen kommer inte att vara bekväm!
Efteråt stupade jag rakt i säng, trötter var bara förnamnet! Som tur var orkade jag ut på en timmes lätt trampande ikväll. Skönt att bara lufta kroppen och benen i toppen väder! Imorgon är det ITP distans som gäller.


onsdag 10 september 2014

Onsdags VM

Lite orolig var jag allt då jag rullade iväg mot lugnet, hade ju aldrig kört min cyclocross som den skall köras på riktigt. Visade sig att det var otroligt roligt att använda crossen till det den är gjord för!
Vi körde tre heat på två varv var och varje gång var jag ju såklart en bra bit från täten, men det hade jag räknat med. Ovana och bristfällig teknik vid av och på hopp samt minimalt med tillit till cykeln gjorde att det inte gick snabbt i början.
Första heatet gick på 10:44, enda heatet jag nästan lyckades med starten i! Tyvärr var jag rent ut sagt för dålig och ovan på crossen så hann inte med riktigt i svängarna. Hade ett lite personligt mål inför första och det var att inte bli sist och inte göra bort mig helt och hållet. Borde ha klarat båda.
Andra heatet var snabbast. Kämpade sida vid sida nästa hela tiden med ITP kompisen Jim vilket var skoj. Cx ger en helt annan man mot man kamp än lvg cyklingen! Andra heatet var också dagens snabbaste på 10:29. Tekniken var bättre än första varvet och man mot man situationen gjorde att man taggade till lite extra.
Tredje och sista heatet gick på 10:42. Värdelös start! Dagens fyra timmar träning började märkas i benen, var inte alls lika rapp ur kurvorna mera vilket syns på tiden. Tekniken var bäst av alla tre heaten men det syns inte på tiden då kroppen inte riktigt ville mera denna kväll.

Nöjd över att ha överlevt med äran i behåll rullade jag hem med läpparna till öronen. Det här var ju super skoj! Varför kör vi inte mera Cx i Finland än hela två tävlingar per säsong? Väntar redan till nästa veckas onsdag!

Toppen dag

Gillar stort allt nu just! Mycket program men det mesta är kanonkul! Och när man får ha lediga dagar för att ha tid att jobba med uppgifter på så blir det ju inte sämre för man hinner ju med så mycket annat än uppgifterna också. Som idag drog jag iväg med två studiekamrater på nästan tre timmar "fältpraktik". Knappa 90 kilometer härliga dalavägar med sol och regn. Skönt att vara tillbaka på cykeln då jag inte cyklat sedan i lördags. har ju låg säsong nu så har inte det där "måste träna" varje dag, vilket är skönt till en viss del. Men snart är det på´t igen!


Nu blir det Onsdags VM, lokala cx träningen. Räknar med att suga, bli avhängd och vara total sist. Det är ju ändå första gången jag åker Cx "på riktigt"

tisdag 9 september 2014

Vilodag?

Hade planerat vilodag till idag, men vila blev det nu inte riktigt. Tidig väckning och iväg mot skolan klockan åtta. Nytt för idag var att ett nytt kost schema startade vilket gjorde att morgon rutinerna ändrades.
Skoldagen inleddes med två och en halv timme praktik, eller ja, vi var i friidrottshallen vid Lugnet och planerade, ledde och deltog i mini-träningsenheter. Bra start på dagen! Hade bara lite svårt med koncentrationen då det fanns så mycket intressant i friidrottshallen som vi har fri användning till under studietiden! Kommer bli någon timme där i vinter har jag på känn!
Efteråt hade jag lång lunch, skönt att få sova en stund på maten innan man måste jäkta vidare. Skoldagen avslutades med den intressantaste föreläsningen hittills, "Grundläggande Träningsbegrepp". Varje dag får man nya vinklar på mycket och just den här föreläsningen vinklade om det mesta. Gött!

Avslutningsvis blev det brännbollsturnering med klassen i ösregn. Sveriges brännboll är väldigt annorlunda än vår motsvarighet boboll eller mer liknande, fyra mål. Lägger man till lite skojiga extra regler så blev resultatet trots allt riktigt toppen!

Hur gick det med vilodagen då? Vila från cykeln blev det åtminstone men det stannar väl där då. Till sist bjuder jag på lite musik som jag hittat då jag sökt lite på Spotify, kanske en låt som kvalar in på trainer playlistan till vintern!

söndag 7 september 2014

Fin helg

Första skolveckan till enda och den avslutades med ett super seminarium om reflekterande tränarskap. Känns bara så rätt nu just att få studera något man vill på en plats som bara känns för perfekt med ett stort gäng likasinnade klasskamrater!

Fredagen blev en cykelfri dag, Hade planerat så för att jag skulle hinna med att koka lite matlådor åt mig för att underlätta vardagen. Jobbigt att koka god mat och bara äta en bråkdel av den!
Lördagen blev en jätte dag med över 4 timmar i sadeln tillsammans med Christian och Jonatan från programmet. Resten av gruppen var och representerade ITP i såpafotbolls turnering så vi svängde via turneringen i slutet av rundan för heja fram de våra röda till en fin turnerings seger! Närmare sex timmar utomhus och det kändes efteråt! Var allt annat än pigg då jag styrde stadscykeln på kvällen mot vår lilla happening.

Efter att gårdagskvällens sena program så tog jag beslutet att sova tills jag vaknar, stängde med andra ord av alla alarm. Sov skönt och länge, nästan för länge! Städade, tvättade, diskade och handlade innan det var dags att kolla Vueltan. Därefter ett varv till Willys och sedan ett till storkok. Efter fredagens och dagens kokande borde jag ha mat för nästan 2 veckor! Kanon!
Imorgon börjar vecka 2 och är veckan ens hälften så bra som den här som varit så är det succé! 

 

torsdag 4 september 2014

Torsdag distans

Vad är nu bättre än att cykla distans en torsdag, i september, i 20 grader och sol med goda vänner? Lite väl långsökt men då vi alla tre som cyklade idag går på ITP så kan vi väl kalla passet fältpraktik?
Fika vid Torsångs Cafe! 4.5 av 4.5 kanelbullar!
Nu gäller det väl bara att fortsätta att läsa om tränarskapet.

onsdag 3 september 2014

Ännu en toppen dag i boken

Kan väl inte påstå annat än att jag stortrivs här! Intressanta föreläsningar och samtalen bara fortsätter även efter föreläsningarna!
Efter skolan idag beslöt en grupp av oss på idrottstränarprogrammet för att sticka ut och cykla en bit innan kvällsprogrammet drog igång. Skönt att cykla med någon annan igen kan jag bara konstatera! Imorgon blir det distanspass och pluggelipluggplugg inför fredagens första examinerande uppgift! Viss nervositet går att hitta får jag nog erkänna men vad skall det inte gå bra!

tisdag 2 september 2014

Morgonstund med friskluft i mund

Första skoldagen förbi och alt kändes toppen! Här kommer jag att trivas! Efter alla aktiviteter igår kollade jag snabbt igenom våra scheman för den här veckan och kunde snabbt konstatera att skall jag cykla före torsdag är det idag innan skolan.
Strax efter klockan sju satt jag på cykeln. Super skönt att börja dagen med en uppfriskande runda i solsken, vindstilla och runt åtta grader! Kanon! Nu har jag cyklat två timmar, ätit och nu blir det att trampa iväg till skola för dagens dos av vishet!


måndag 1 september 2014

Ett nytt kapitel

Länge sedan jag sist satt bakom skolbänken. Närmare sagt 20 månader, om man inte räknar med en kort labbkurs. Men idag blir jag studerande igen för idag inleds mina idrottstränar studier! Gillar!

Idrottstränare Mattsson!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...